’s Heerenloo start strijkservice


 

De Huiskamer van Wezep is een inloophuis waar mensen elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten en deelnemen aan activiteiten. ’s Heeren Loo start hier een nieuwe vorm van dagbesteding: een strijkservice voor de inwoners van Wezep. Tegen een kleine vergoeding kun je straks je strijkgoed afleveren bij de Huiskamer en netjes gestreken weer meenemen.

De strijkservice is een nieuw initiatief. ’s Heeren Loo zet deze dagbesteding momenteel op in samenwerking met mensen met een verstandelijke beperking. Deelnemers aan de dagbesteding kijken met de begeleiders welke competenties en vaardigheden zij nodig hebben om de service tot een succes te maken. Zo leren deelnemers niet alleen strijken; er komen allerlei praktische taken en vaardigheden aan bod. Denk aan het maken van promotieflyers, een prijslijst, kledinglabels en uitleg over gastvrijheid en ontvangst.

In de Huiskamer kunnen mensen met een licht verstandelijke beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt in gesprek gaan over hun wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding of werk. De Huiskamer biedt zo op een laagdrempelige manier doorstroommogelijkheden naar leer- en werklocaties van ’s Heeren Loo in Elburg en Oldebroek, zoals Op ’t Schroat, ’t Harde en ’t Dreipunt. Deze plekken helpen in de doorgroei naar een echte, passende baan.

Wil je meer weten over de strijkservice? Loop eens binnen aan de Ruitersveldweg 20b of neem contact op met Monique Oosting van ’s Heeren Loo, telefoon 06 11715138. Kijk ook op www.sheerenloo.nl/gemeenten/oost-nederland.