Low carb good fat


Doe je mee met de nieuwe uitdaging?

Op 1, 8 en 15 mei 2017 zijn er in de Huiskamer van Wezep aan de Ruitersveldweg 20b in Wezep van 19.30 tot 21.00 uur bijeenkomsten over LOW CARB HIGH FAT. Doe mee met deze nieuwe beweging. Wezep wordt uitgedaagd mee te doen met een gezond voedingspatroon door te kiezen voor goede koolhydraten en goede vetten, oftewel Low Carb Good Fat. Hoe doe je dat? Meer weten? Kom naar de informatie-avonden op de maandagavonden 1 mei en/of 8 mei en/of 15 mei. Kijk voor meer informatie op www.huiskamervanwezep.nl. Voor vragen kan er contact worden opgenomen met Liesbeth Smit 06-30765104. Of stuur een mail naar info@huiskamervanwezep.nl.

Je hoort het steeds meer: Low Carb High Fat eten is hot. Bewezen is dat een voedingspatroon met weinig koolhydraten uit brood, pasta, aardappelen en rijst, maar met koolhydraten uit groenten bijdragen aan een betere gezondheid. Vooral diabetes type 2, of simpelweg suikerziekte genoemd, kun je met een dergelijk voedingspatroon buiten de deur houden. Maar hoe doe je dat wanneer je gewend bent om te ontbijten en te lunchen met een paar boterhammen met kaas, vleeswaren of zoet beleg en het eerste portie groente pas tijdens het avondeten op je bord verschijnt, naast de aardappelen en het stukje vlees? Hoe pak je dat nu aan? Dat is eerlijk gezegd niet zo gemakkelijk en een hele uitdaging. Liesbeth Smit, gewichtsconsulent, heeft een missie: mensen stimuleren om meer groenten te eten of te wel Low Carb High Fat.

Liesbeth Smit: ´Ik loop al een tijd rond met het idee om met die missie iets te doen. Ik las in de krant van het succes dat twee artsen hebben in Leende met hun programma ´Low Carb High Fat´ om een heel dorp gezond, maar wel lekker, te laten eten. Toen dacht ik waarom zou dat in Wezep niet lukken? Bij het Low Carb High Fat voedingspatroon gaat het om het eten van de goede koolhydraten en de goede vetten. Daarom spelen in dit voedingspatroon groenten een grote rol.

Ik hoop dus dat er mensen zijn, die mee willen doen. Dat er ook in Wezep een beweging op gang komt van mensen, die deze uitdaging willen aangaan. Op 25 januari hebben we in De Huiskamer van Wezep een thema-avond over gezonde voeding georganiseerd, waar ik graag een vervolg aan wil geven. Het plan is om drie bijeenkomsten in De Huiskamer van Wezep te organiseren op maandagavond 1 mei, 8 mei en 15 mei. Heb je belangstelling, kom gewoon één van de avonden langs of kom naar alle avonden. Het gaat erom dat er iets op gang gebracht wordt en dat er vanuit De Huiskamer een beweging ontstaat van mensen die nieuwsgierig geworden zijn en willen proberen om anders te gaan eten. Mensen die de stap naar anders eten willen zetten, omdat ze vinden dat ze toch iets te dik zijn of vinden dat het hun gezondheid ten goede zal komen. Mijn droom is dat De Huiskamer van Wezep een informatiepunt wordt voor al die mensen die meer willen weten over gezond, maar wel lekker, eten. Waar je terecht kunt voor tips, aanbevelingen en recepten om Low Carb High Fat te eten.

Ik eet zelf al enkele jaren op deze manier en wanneer je het eenmaal gewend bent, wil je niet meer anders. Groente eten niet lekker? Beetje saai? Kom dan naar De Huiskamer van Wezep, Ruitersveldweg 20b, op 1 mei en/of 8 mei en/of 15 mei en laat je verrassen en inspireren. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur´.