Lezing ‘Littekens na de oorlog’ door Dick Breedijk


Op donderdag 12 oktober geeft Dick Breedijk een lezing. De lezing is een vervolg op de lezing van 3 mei en gaat over ‘Littekens na de oorlog’. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in De Huiskamer van Wezep, Meidoornpassage 16 in Wezep.

Op 3 mei vertelde de heer Breedijk onder andere over de contouren van ‘objecten’ die zijn gevonden op de Wezepsche Heide.

Het is de bedoeling op 14 oktober vervolgens gezamenlijk, op de fiets en onder begeleiding van de heer Breedijk vanaf De Huiskamer een bezoek te brengen aan de plaatsen waar deze contouren terug te vinden zijn. De inloop, met een kopje koffie of thee, is vanaf 10.00 uur. Om 10.30 uur begint de fietstocht. Na afloop is in De Huiskamer gelegenheid nog even na te praten en de dag af te sluiten.

Dick Breedijk begon in 1980 met het onderzoeken van vliegtuigcrashes in de Tweede Wereldoorlog. In 2007 werd hij gevraagd voor een onderzoek van het Artillerie Schiet Kamp. Men had op verschillende plaatsen materiaal van vliegtuigen gevonden en men wilde weten wat daar gebeurd was. Deze navorsingen resulteerden uiteindelijk in het boek ‘Wie herdenken we in en om Oldebroek’.  Het boek kwam uit op 30 januari 2016 en werd uitgegeven door Oudheidkundige Vereniging ‘De Broeklanden’.

Komt u naar één- of beide activiteiten? Dan vinden wij het fijn als u zich even aanmeldt via e-mailadres: ina@huiskamervanwezep.nl. Wij kunnen dan rekening houden met uw komst.