Groene Zomer Campus in gemeente Oldebroek


Schoolkinderen aan de slag met duurzaamheid en innovatie

Van 11 t/m 15 juni vindt voor de eerste keer de Groene Zomer Campus plaats. Een innovatieve onderwijsweek waarin duurzaamheid een centrale plaats inneemt. Basisscholen uit de gemeente Oldebroek hebben de primeur: zij mogen deelnemen aan deze eerste editie. De Groene Zomer Campus verbindt scholen met duurzame bedrijven en organisaties die workshops geven en leuke excursies organiseren. Daarnaast is er een doe- en beleeftentoonstelling en een uitdagende prijsvraag. De Groene Zomer Campus is een initiatief van Veluwe Duurzaam in samenwerking met de gemeente Oldebroek.

Deur dicht! Licht uit!
Alle basisscholen uit de gemeente Oldebroek kunnen dit jaar meedoen. Er zijn activiteiten op maat voor de verschillende leeftijden. Voor groep 1 t/m 4 is de tentoonstelling ‘Deur Dicht! Licht uit!’ opgezet in de Huiskamer van Wezep, waar leerlingen aan de slag gaan met thema’s als water- en energiebesparing en afvalscheiding. Voor groep 5 is er een uitdagende prijsvraag waarin leerlingen in een filmpje duurzame tips geven voor hun school. De klas met het leukste filmpje wint een duurzaam uitje.

Naar de speeltuinfabriek
Voor de groepen 6 en 7 zijn er excursies en workshops door bedrijven en organisaties. Hoe wordt een speeltoestel gemaakt en op welke manier speelt duurzaamheid daarbij een rol? Met de excursie “Speeltuinfabriek” bij IJslander in Oldebroek krijgen kinderen een leuk inkijkje. Imkervereniging Wezep geeft de workshop “Red de Bij” en Willem & Drees zet in op gezonde levensstijl met de workshop “Eet jezelf gezond”. Van Gelder geeft een innovatieve workshop over “De weg van de toekomst”.

Jonge generatie
Het programma bestaat uit educatieve onderdelen waarbij leerlingen op hun eigen niveau kennis maken met duurzaamheid. Overheden, organisaties en bedrijven stevenen af op een duurzame, schone en gezonde leefomgeving. Scholen kunnen daarin niet achterblijven en er wordt gezocht naar een manier om leerlingen mee te nemen in innovatieve ontwikkelingen. De Groene Zomer Campus geeft ruimte aan lokale organisaties en bedrijven om kennis over te dragen op de jonge generatie en ze voor te bereiden op een duurzame leefstijl.

Via www.groenezomercampus.nl is meer informatie te vinden en kunnen scholen en klassen zich aanmelden.